Notícies recents

Los magistrados sostienen que “el fijo discontinuo es un contrato laboral atípico porque no garantiza trabajar durante la jornada anual completa”. Se trata de una consideración que, de acuerdo con la perspectiva del derecho europeo, impide que una empresa pueda cambiar el contrato de un empleado de indefinido a fijo discontinuo sin su aprobación. Los fundamentos que sostienen el pronunciamiento de los magistrados son que cuando la empresa despide al trabajador por su resistencia a la propuesta de modificación de su situación laboral “se vulnera el derecho fundamental a la tutela judicial efectiva del artículo 24 de la Constitución”, puesto que ese despido “cercena toda posibilidad de reclamación contra la eventual unilateral decisión empresarial [...], y elude la protección frente a represalias de las que sí gozaría esa reclamación”.

Data publicació: 9/28/2023

El TSJ de Madrid extiende la doctrina marcada por el TS en febrero de 2018 sobre el control del correo electrónico laboral por parte de los empresarios a las conversaciones de whatsapp en los teléfonos móviles de empresa. El TSJM resuelve que la vigilancia por parte del empresario de las conversaciones de whatsapp mantenidas por el trabajador en el teléfono corporativo no vulnera el derecho a la intimidad ni el secreto a las comunicaciones. El TSJM señala que la compañía, cuando contrató a la empleada, le dotó de un ordenador y un teléfono móvil y, a pesar de que la empresa no impuso criterios de uso de los dispositivos informáticos que entregó a la trabajadora, sí incluyó que eran para uso "determinado por el contrato de trabajo", por lo que la Sala entiende que existe una "previsión exclusiva de uso profesional".

Data publicació: 9/26/2023

En marxa el nou Registre Central de Titularitats Reals, la creació i el reglament del qual es va aprovar el passat mes de juny per Reial Decret. L'objectiu del registre és centralitzar en un únic lloc tota la informació sobre titularitat real de totes les persones jurídiques, entitats o estructures sense personalitat jurídica (com els fideïcomisos tipus trust) amb seu o la seva principal activitat a Espanya o que estiguin gestionades des del nostre país i així evitar el blanqueig de capitals o el finançament del terrorisme. El RCTIR unirà les dades que fins ara tenien els Registradors de la Propietat i Mercantils, el Consell General del Notariat o el Registre de Fundacions de competència estatal, entre altres fonts. A partir d'ara s'obre un període de nou mesos en què aquestes fonts hauran d'anar bolcant les dades. Mentre que Justícia no aprovi la taxa per ordre ministerial per al seu ús, l'accés serà gratuït.

Data publicació: 9/21/2023

Així ho estableix el TSJ de les Canàries en un cas en què una empresa va donar de baixa per dimissió a un empleat que no va acudir durant tres dies seguits a la feina sense justificació. En canvi, l'ocupador podria haver sancionat aquest incompliment de la seva obligació de treballar amb un acomiadament disciplinari. Segons el tribunal, “la dimissió [del treballador] no es pot basar en indicis i presumpcions, sinó que s'ha de patentitzar en fets concloents que acreditin la seva intenció de donar per finalitzada la relació laboral i rescindir el contracte de treball”.

Data publicació: 9/19/2023
Tens dubtes? Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat
Top

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.